[Inici] [Qui Som] [Rutes i Tracks] [Videos] [Links] [2ª Mà] [Fòrum] [Xat] [Contactar]

diumenge, 27 de juliol del 2008

Ales10acasa al Pedraforca

Bones biciades,

Tal i com estava previst, avui sortideta pel Pedraforca. Un membre de ales10acasa a trempat per les faldilles del Pedraforca, si xates, avui m'ha tocat fer de pixapins per Saldes. Quedem l'Alfons 'Diari Terrassa', en Manel 'metge bttro', en Joan Catxes, en Castillo i el que us escriu. 6:45, puntuals, montem les bicis al Corolla Verso davant la Biblio. A les 7:15 fotem el camp cansats d'esperar al Catxes i el seu compi Castillo, ens van jurar i perjurar que vindrien, ells s'ho perden. Despres d'1 h i pico de camí, esmorzem a Maçaners amb plantada de pi inclosa, fora lastre. A Saldes deixem el cotxe i pujem per una carretera quasi tota asfaltada fins el Mirador, sota el Refugi Lluis Estasén, quines vistes!!!!! hi ha uns acantilats de vertígen. N'hi ha uns escalant, quins collons. A l'altre banda de la vall s'observa la casa-refugi de Gresolet. Només d'acostar-te a la barana del mirador fot canguelis.





Anem pujant per un camí preciós fins el Collell i el Coll de les Bassotes on, per una pendent suau, arribem al cim de la sortida, 1915 m. Entre vistes especaculars baixem fins el Coll de Bauma o Balma (ho he trobat escrit de les dues formes) on hi ha una font molt aprop que s'hi accedeix per un corriol que hi ha just davant de les senyals i aprofitem per fer un segon àpet.





Seguim avall per un camí molt sombrívol, una fageda, que passa pel refugi-casa-ermita de Gresolet i continua seguint el curs de la riera que porta el seu nom. Veiem gent banyant-si, un lloc espatarrant. Arribem a la ctra. de Saldes i cap el cotxe. 'Si-us-plau, POSI 3 CLARES!!!!!!!!! Al final, 29 Km no gens durs de camins amples i vistes excel.lents. Bé, l'únic inconvenient es que en Manel pateix de lumbàlgia, però a aguantat com un jabato, XAPÓ NANO!!!! Això si, tot el camí que anava cagant amb tot. Vull agraïr-li a l'Alfons, l'alma mater d'aquesta sortida, per haver-nos-la ensenyat. Tornem cap al poble. Reparto de companys i a les 15:45 a caseta. Sorpresa, s'ha espatllat el calentador i toca dutxa freda, cap problema, que un va fer la mili a Lleida. Us afageixo una foto d'arxiu espectacular de l'Alfons que la va fer fa 4 anys fent aquesta mateixa ruta, renoi quin fred!! i això que era el mes de Maig.


Bé xates, fins la propera,
Pep